Direktlänk till inlägg 21 december 2016

21 december

Av Therese - 21 december 2016 06:07

Under ett tag sitter Lukas och Sarah med ryggen mot varandra. Lukas trycker mossa mot Tomtens sår för att stoppa blödningen. Sarah stryker Nisses hår och gråter. Hon kan inte komma sig för att göra något annat. Kroppen känns både tung och tom på samma gång. Tänk om hon gjorde fel och blomman inte verkar?
Nisses andhämtning blir mer ansträngd. Som om han springer. Sarah börjar stryka hans pappa istället för håret. Hon hoppas att det lugnar. Andhämtningen blir ännu mer ansträngd. Sarah sväljer hårt. Det är nu det händer. Nu kommer Nisse att vakna som ett fullfjädrat odjur och döda dem allihop. Sen kommer han att fortsätta mot verkstaden. Sarah måste ha gjort fel med blomman.
- Titta, säger hon.
Lukas stannar upp i sina rörelser. Han vänder sig om och ser på Nisse.
- Han är andfådd, säger Lukas.
Sarah nickar och sen drar hon häftigt efter andan. Nisses hand! Den är helt borta! Sarah pekar på handen och Lukas böjer sig närmare för att se.
- Vad betyder det? frågar Lukas.
Sarah ler stort när hon svarar.
- Att han förvandlas. Han kommer att bli sig själv igen!
Lukas ser inte alls lika glad ut som Sarah. Han vänder sig bara mot Tomten igen.
- Vad gör vi nu? frågar han över ryggen.
- Vi väntar tills Nisse är helt sig själv igen, säger Sarah.
- Och Tomten.
Sarah rycker till. Hur har hon kunnat glömma honom? Han ligger ju precis bredvid och blöder. Varför har inte Sarah bekymrat sig om hur de ska rädda honom?
- Vi måste få honom till verkstaden, säger hon.
Sarah tänker efter.
- Tomtemor kan garanterat hjälpa. Vi bygger en bår och bär honom på.
Lukas nickar.
- Då måste vi först binda om hans arm. Det enda som hindrar honom ifrån att förblöda är mitt tryck på såret. Det får inte upphöra. Har du något att knyta med?
Sarah skiner upp och nickar. I fickan har hon ett presentsnöre som hon drar fram. Det är inte mycket, men det är något. Hon bidrar. Snart kommer de säkert att sitta i verkstaden och allt kommer att vara som det ska igen.
Lukas tar snöret och knyter det om både Tomtens arm och mossan. På så sätt kan mossan fortsätta att suga upp blod. Sen tar han ett steg bort från Tomten.
- Nu börjar vi bygga, säger han.
- Vänta. Vad gör vi om Nisse inte vaknar? Vi kan inte bära honom också, säger Sarah.
Lukas tvekar inte en sekund i sitt svar.
- Vi ska bygga en bår som man drar istället för en där vi bär. På så sätt kan vi, om Nisse inte vaknat när den första är klar, bygga en till åt honom. Vi drar sen varsin tillbaka till verkstaden.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 24 december 2016 05:29

Så fort de alla är på plats i släden lyfter renarna. De vill inte vara kvar en sekund längre än nödvändigt. Genast blir släden och renarna så stora som de normalt är. Det gör att Sarah kan glida ur Lukas famn och sätta sig brevid honom. Nu finns det ...

Av Therese - 23 december 2016 05:51

Bjällrorna kommer närmare och snart kan de se släden genom trädtopparna.- Här nere! Här! skriker Sarah.Nisse och Lukas stämmer in i Sarah rop. Snart ser de hur släden kommer närmare marken. Den som kör har hört dem.- Det här är perfekt. Han kommer ti...

Av Therese - 22 december 2016 06:10

Nisse slår upp ögonen. Det han ser är Sarahs ansikte och bakom henne trädens gröna löv. Nisse krälar sig över marken bort från Sarah. Han är inte rädd för henne, men han är rädd för vad han kan tänkas göra mot henne. Sarah håller upp händerna.- Du ka...

Av Therese - 20 december 2016 07:25

Lukas står som förstenad en stund. Han tar in hela bilden som han har framför sig. Nisse i en hög på marken. Tomten medvetslös och blödande och Sarah. Sarah sitter mellan de båda och ser vilsen ut. Som om hon inte vet vem hon ska ta hand om först.Luk...

Av Therese - 19 december 2016 06:49

Lukas har kommit ganska lång på sin promenad och åter börjat tvivla på att han är på väg åt rätt håll. Samtidigt finns det inget annat håll att välja på. Inte om man ska tänka logiskt och är det något som Lukas är bra på så är det att tänka logiskt.L...

Presentation


Här samlar jag (och ibland även min äldsta dotter) våra tankar på det som intresserar oss. Alltså naglar och skrivandet! Detta är även den platsen där jag varje år kommer att lägga upp mina barns julkalender i form av sagor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards