Direktlänk till inlägg 14 december 2016

14 december

Av Therese - 14 december 2016 07:59

Lukas kommer snart fram till den första gläntan. Där ser han gången av nedtrampade blommor och blir faktiskt lättad. Inte över att de stackars blommorna är förstörda utan för att han här har ett första tecken på att han är på väg åt rätt håll. Det måste vara Sarah och Tomten som har gjort gången. Lukas är säker på det även om han inte vet varför. Känner han Sarah rätt så måste hon ha haft extremt bråttom för att gå genom blommorna på det här sättet istället för att bara gå runt gläntan.
Lukas bestämmer sig för att han också ska spara tid. Han går på gången genom gläntan och fortsätter vidare på andra sidan. Nu när han har ett tecken på att han är på rätt väg vill han komma vidare så snabbt som möjligt. Han vill hitta dem och få en förklaring på allt det här.
När Lukas fortsätter att skynda genom skogen är han inte direkt tyst. Han springer långa sträckor med buller och brak från grenar som knäcks. Sen går han en kort sträcka för att hämta andan innan han börjar att springa igen.
På det sättet kommer han springande in bland bärbuskarna. Vid det laget håller det på att bli riktigt mörkt.
Lukas hör sin mage kurra och inser att det var väldigt länge sedan han åt. Han tänker att det är tur att han är där han är och böjer sig ner för att plocka några bär. Samtidigt funderar han på hur han ska fortsätta nu.
Lukas har inte sett något tecken efter Sarah och Tomten sen gläntan. Samtidigt har han rusat fram så snabbt att han säkert kan ha missat något. Det suger till i magen på Lukas när han tänker på att de kan ha svängt av, att han kanske inte är på väg åt rätt håll längre.
En uggla hörs hoa i det som nu inte kan beskrivas som något annat än natt. Lukas gäspar stort. I hans huvud rusar tankar på hur han ska fortsätta och vad som kan ha hänt tillsammans med ett konstigt sus. Suset stör honom. Gör det svårt att fokusera på någon av tankarna. Det tar därför lång tid innan Lukas kommer på vad suset är för något. Trots alla gånger som han har varit uppe på tok för sent och jobbat med en maskin så känner han först inte igen det som det sus som alltid kommer när han är väldigt trött. Lukas gäspar igen.
Han kommer fram till att han nog inte kommer att komma fram till något innan han har fått sova en stund. Därför lägger han sig ner på marken mellan två buskar och sluter ögonen. Det tar lång tid för honom att somna. Hela tiden håller korpen, som nu sitter på hans mage istället för axeln, och ugglan som hoade honom sällskap. De verkar ha ett djupt samtal med varandra. Det tänker i alla fall Lukas när han hör korpens kraxande växlas med ugglans hoande. Det låter precis som om de pratar med varandra.
När Lukas vaknar igen har solen redan gått upp. Han sträcker på sig innan han sätter sig med benen i kors. Direkt sträcker han ut handen och plockar några bär från busken närmast. Bakom naveln skriker magen av hunger.
Lukas ser sig om efter korpen. Den visar sig sitta på en buske en bit bort. Eller det som måste varit en buske i alla fall. För när Lukas efter en stund går närmare ser han skadorna. Busken har inga löv och inga bär. Faktum är att den mer ser ut som en förkolnad pinne som pekar rätt upp i himlen. Den har brunnit.
Lukas klappar korpen på huvudet när han kommer fram. Han saknar någon att prata med. Någon som han kunnat diskuttera sina tankar och rädslor med.
Med eller utan sällskap är i alla fall en sak säker. Den här busken har brunnit. Varför? Lukas tänker genast att det är Tomten och Sarah. De måste ha frusit väldigt mycket för att sätta eld på en buske för att hålla värmen.
Det börjar att trycka i Lukas bröst. I magen växer en stor klump. Sarah har alltid varit väldigt rädd om naturen mycket tack vare att Tomten har pratat så mycket om hur vi behöver skydda den. Ändå har de satt eld på en buske. Vad är det egentligen för hemskheter som händer?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 24 december 2016 05:29

Så fort de alla är på plats i släden lyfter renarna. De vill inte vara kvar en sekund längre än nödvändigt. Genast blir släden och renarna så stora som de normalt är. Det gör att Sarah kan glida ur Lukas famn och sätta sig brevid honom. Nu finns det ...

Av Therese - 23 december 2016 05:51

Bjällrorna kommer närmare och snart kan de se släden genom trädtopparna.- Här nere! Här! skriker Sarah.Nisse och Lukas stämmer in i Sarah rop. Snart ser de hur släden kommer närmare marken. Den som kör har hört dem.- Det här är perfekt. Han kommer ti...

Av Therese - 22 december 2016 06:10

Nisse slår upp ögonen. Det han ser är Sarahs ansikte och bakom henne trädens gröna löv. Nisse krälar sig över marken bort från Sarah. Han är inte rädd för henne, men han är rädd för vad han kan tänkas göra mot henne. Sarah håller upp händerna.- Du ka...

Av Therese - 21 december 2016 06:07

Under ett tag sitter Lukas och Sarah med ryggen mot varandra. Lukas trycker mossa mot Tomtens sår för att stoppa blödningen. Sarah stryker Nisses hår och gråter. Hon kan inte komma sig för att göra något annat. Kroppen känns både tung och tom på samm...

Av Therese - 20 december 2016 07:25

Lukas står som förstenad en stund. Han tar in hela bilden som han har framför sig. Nisse i en hög på marken. Tomten medvetslös och blödande och Sarah. Sarah sitter mellan de båda och ser vilsen ut. Som om hon inte vet vem hon ska ta hand om först.Luk...

Presentation


Här samlar jag (och ibland även min äldsta dotter) våra tankar på det som intresserar oss. Alltså naglar och skrivandet! Detta är även den platsen där jag varje år kommer att lägga upp mina barns julkalender i form av sagor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards