Direktlänk till inlägg 19 december 2016

19 december

Av Therese - 19 december 2016 06:49

Lukas har kommit ganska lång på sin promenad och åter börjat tvivla på att han är på väg åt rätt håll. Samtidigt finns det inget annat håll att välja på. Inte om man ska tänka logiskt och är det något som Lukas är bra på så är det att tänka logiskt.
Lukas hör ett vrål genom skogen och sen Sarah som skriker. All logik och all tankeverksamhet upphör direkt. Lukas börjar springa mot ljudet för att rädda Sarah från vad det än är. Det är det enda viktiga.
Mellan träden uppenbarar sig en scen som genast får Lukas att stanna. Han ser Nisses huvud på ett konstigt monster. Framför Nisse monstret ligger Tomten och det kommer blod ur hans arm. Bredvid Tomten på marken sitter Sarah, men hon sitter inte still. Allt eftersom Nisse monstret lutar sig mer och mer över Tomten så rotar Sarah runt på marken. Som om hon letar efter något.
- Sarah!
Lukas kan inte hjälpa det. Skriket kommer ut och eftersom tankeverksamheten har upphört så vet han inte om det var bra eller dåligt. Sarah ser inte upp på honom, men det gör Nisse monstret.
Lukas vill komma rusande fram som en riktigt hjälte. Han vill lyfta Tomten och Sarah i sina armar och rädda dem från vad nu Nisse har blivit för något. Det gör han inte. När han ser Nisse i ögonen så blir han rädd och tar ett steg bakåt. Det han ser i ögonen är inte den lata och själviska, men tidvis snälla Nisse. Det är verkligen ett monster. Ett monster som letar efter blod.
Då, som i ett slag, ändras ögonen. Den vanliga Nisse lyser igenom för en stund och monstret kryper ihop på marken.
- Vad är det för fel på mig? skriker den.
Samtidigt skriker Sarah till.
- Jag har hittat den!
Hon håller upp något i handen, men bara för en kort sekund. Till Lukas fasa går hon sedan de få stegen mot Nisse. Hon sträcker fram handen mot hans mun.
- Här, det här kommer att hjälpa dig. Den gör dig normal om du äter den, säger Sarah.
Lukas ser på när Nisse öppnar munnen och Sarah lägger något på hans tunga. På det här avståndet kan han inte se vad det är för något, men synen gör att Lukas kan styra sin kropp igen. Han tar två steg fram.
- Akta dig för honom! skriker Lukas.
Nu vänder sig Sarah om och ser på honom. Lukas tänkte att hon skulle bli glad, men hon ser snarare arg och sur ut. Under den sekunden som de ser på varandra faller Nisse monstret plötsligt ner i en hög på marken. Han kvider lite först, men blir sen helt tyst.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 24 december 2016 05:29

Så fort de alla är på plats i släden lyfter renarna. De vill inte vara kvar en sekund längre än nödvändigt. Genast blir släden och renarna så stora som de normalt är. Det gör att Sarah kan glida ur Lukas famn och sätta sig brevid honom. Nu finns det ...

Av Therese - 23 december 2016 05:51

Bjällrorna kommer närmare och snart kan de se släden genom trädtopparna.- Här nere! Här! skriker Sarah.Nisse och Lukas stämmer in i Sarah rop. Snart ser de hur släden kommer närmare marken. Den som kör har hört dem.- Det här är perfekt. Han kommer ti...

Av Therese - 22 december 2016 06:10

Nisse slår upp ögonen. Det han ser är Sarahs ansikte och bakom henne trädens gröna löv. Nisse krälar sig över marken bort från Sarah. Han är inte rädd för henne, men han är rädd för vad han kan tänkas göra mot henne. Sarah håller upp händerna.- Du ka...

Av Therese - 21 december 2016 06:07

Under ett tag sitter Lukas och Sarah med ryggen mot varandra. Lukas trycker mossa mot Tomtens sår för att stoppa blödningen. Sarah stryker Nisses hår och gråter. Hon kan inte komma sig för att göra något annat. Kroppen känns både tung och tom på samm...

Av Therese - 20 december 2016 07:25

Lukas står som förstenad en stund. Han tar in hela bilden som han har framför sig. Nisse i en hög på marken. Tomten medvetslös och blödande och Sarah. Sarah sitter mellan de båda och ser vilsen ut. Som om hon inte vet vem hon ska ta hand om först.Luk...

Presentation


Här samlar jag (och ibland även min äldsta dotter) våra tankar på det som intresserar oss. Alltså naglar och skrivandet! Detta är även den platsen där jag varje år kommer att lägga upp mina barns julkalender i form av sagor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards