Direktlänk till inlägg 17 december 2016

17 december

Av Therese - 17 december 2016 08:33

Nisses överkropp och mage kommer tillbaka till slut. Då är den avlång och hårig, precis som benen. Från mitten på magen hänger något som han inte kan beskriva som något annat än en svans eller slagklubba. Den rör sig fram och tillbaka. I ett svep drar den runt och slår i det närmaste trädet.
Nisse vet inte vad som är värst. Att trädet genast splittras i små flisor eller att det sekunden efter står i gigantiska lågor. Branden sprider sig snabbt till träden runt om.
Nisses mun blir torr och han känner hur hjärtat börjar slå snabbt och hårt. Så här illa har det inte varit innan. Han har varit varm och saker har börjat brinna, men inte så här mycket och snabbt.
Nisse tar några steg bakåt, bort från elden. Han kan känna värmen från den i ansiktet och backar några steg till. Sen vänder han sig om och springer. I halsen har han en stor klump. Den vill egentligen komma upp genom halsen, till ögonen och därefter ut.
- Inte nu. Inte nu.
Nisse upprepar orden för sig själv i ett försök att inte börja gråta. Trots det blir hans blick alldeles suddig.
Tårarna i ögonen gör det extremt svårt att se. Nisse vet inte riktigt vart han springer. Han tror att det är mot berget, men det är inte lätt att veta. Just nu är han inte ens säker på att han verkligen vill till berget. Skulle det inte vara mycket bättre om han hittade Tomten och om Tomten visste hur han skulle fixa det här.
Nisse känner ett slag mot klubban, svansen, saker och sekunden efter hör han ett brak. Det suddiga blir oranget och han känner värmen mot kroppen. Han måste ha sprungit emot ett nytt träd.
Nisse förstår att han inte kan fortsätta så här. Att springa runt i blindo gör bara allt värre. Nisse stannar och gnider tårarna ur ögonen. Det hjälper lite.
Nisse ser träd och något rött. Något stort och rött som gör ont att titta på. Det ser ut som en björn och den kommer emot Nisse.
- J.. .k. hj....g
Nisse förstår inte alls vad det är som den röda björnen säger, men det låter som ett hot. Med pälsen på ända börjar han vända sig om för att springa därifrån. Björnen rusar genast fram med utsträckta tassar.
Nisse har inget val. Eftersom björnen går till anfall så måste han försvara sig. Han slänger sig framåt och begraver sina nya, vassa tänder i björnens ena arm. Han hade inte tänkt göra det. Faktum är att han inte tänkte alls, men det fungerar. Nisse ser hur björnen faller ihop vid hans fötter.
Nisse ser på den och något väcks i honom. Han känner en ilning som börjar i magen och sprider sig genom hela kroppen. Han vill äta björnen.
Han känner hur han får en massa saliv i munnen. Han tänker äta björnen. Han måste, resonerar han med sig själv. Det var så länge sedan han åt och han måste ha näring. Björnen kommer ändå snart att dö från bettet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 24 december 2016 05:29

Så fort de alla är på plats i släden lyfter renarna. De vill inte vara kvar en sekund längre än nödvändigt. Genast blir släden och renarna så stora som de normalt är. Det gör att Sarah kan glida ur Lukas famn och sätta sig brevid honom. Nu finns det ...

Av Therese - 23 december 2016 05:51

Bjällrorna kommer närmare och snart kan de se släden genom trädtopparna.- Här nere! Här! skriker Sarah.Nisse och Lukas stämmer in i Sarah rop. Snart ser de hur släden kommer närmare marken. Den som kör har hört dem.- Det här är perfekt. Han kommer ti...

Av Therese - 22 december 2016 06:10

Nisse slår upp ögonen. Det han ser är Sarahs ansikte och bakom henne trädens gröna löv. Nisse krälar sig över marken bort från Sarah. Han är inte rädd för henne, men han är rädd för vad han kan tänkas göra mot henne. Sarah håller upp händerna.- Du ka...

Av Therese - 21 december 2016 06:07

Under ett tag sitter Lukas och Sarah med ryggen mot varandra. Lukas trycker mossa mot Tomtens sår för att stoppa blödningen. Sarah stryker Nisses hår och gråter. Hon kan inte komma sig för att göra något annat. Kroppen känns både tung och tom på samm...

Av Therese - 20 december 2016 07:25

Lukas står som förstenad en stund. Han tar in hela bilden som han har framför sig. Nisse i en hög på marken. Tomten medvetslös och blödande och Sarah. Sarah sitter mellan de båda och ser vilsen ut. Som om hon inte vet vem hon ska ta hand om först.Luk...

Presentation


Här samlar jag (och ibland även min äldsta dotter) våra tankar på det som intresserar oss. Alltså naglar och skrivandet! Detta är även den platsen där jag varje år kommer att lägga upp mina barns julkalender i form av sagor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards