Direktlänk till inlägg 16 december 2015

16 december

Av Therese - 16 december 2015 17:13

Att smuggla tillbaka maskinen till Lukas rum visar sig vara väldigt enkelt. De sveper om maskinen med filten igen. Sen går de. Lukas bär maskinen och Sarah bär verktygen. De går snabbt och under tystnad.

När de kommer fram till verkstaden saktar de ner farten. Försiktigt smyger de fram samtidigt som de håller ögonen öppna efter andra nissar. De vill inte stöta på någon just nu.

De kommer fram till verkstaden säkert och eftersom det är mitt i natten är korridoren tom. Lukas får motstå impulsen att rusa genom korridorerna till sitt rum. Det skulle gå snabbare, men de skulle föra för mycket oväsen. Någon kunde tänkas höra deras springande steg och kolla ut i korridoren. Det är bättre om de fortsätter att smyga så tyst de kan.

När de kommer fram till Lukas dörr har Lukas hjärtat uppe i halsen. Hela vägen har han varit rädd för att stöta på någon och det skulle nästan vara värre om det hände nu när de är så nära målet. Fast ingen kommer och ingen tittar ut genom sin dörr. Istället öppnar de snabbt dörren till Lukas rum och smiter in. Direkt när de kommer in lägger Lukas maskinen, fortfarande inlindad, i garderoben. Sarah sätter ner verktygen på golvet framför.

- Då var vi här, säger Sarah.

- Då var vi här, säger Lukas.

Sarah tar några steg mot Lukas som genast backar. Han vill inte vara nära Sarah nu. Han vill vara ensam och sortera sina tankar.

Sarahs ögon blir blanka och hon sänker huvudet. Sen vänder hon sig om och utan ett ord går hon. Lukas tänker att det kanske är lika bra. Då har han hela natten på sig att tänka innan han ser henne igen.

Det räcker inte med hela natten. Lukas ligger visserligen vaken länge och försöker känna hur kär känns i kroppen, men till slut somnar han. När morgonen sen kommer vet han fortfarande inte om han vill vara tillsammans med Sarah eller inte.

Det leder till att det blir en väldigt konstig dag. Lukas gör sitt bästa för att inte se eller prata med Sarah alls. Samtidigt verka Sarah försöka med det motsatta. Hela tiden hittar han sig själv i situationer när han blir själv med Sarah och måste komma på undanflykter för att komma därifrån. Varje gång noterar han Sarahs blanka ögon och han känner sig hemsk. Han förstår att Sarah blir ledsen, men han kan inte sluta göra det. För han vet verkligen inte om han är kär eller inte.

Det fortsätter på samma sätt i flera dagar. Till slut finner Lukas ingen annan utväg än att be om råd.

När lektionen är slut nästa dag dröjer sig Lukas kvar. Han ser att Sarah gör samma sak, men hoppas på att hon ändå ska gå snart. Han vill inte att hon hör när han pratar med Ove.

Till slut är det trots allt bara Lukas och Ove kvar I klassrummet. Ove håller på att plocka med några papper.

- Ska inte du gå på lunch? frågar han över axeln.

- Jo, snart. Jag bara.

Lukas tar ett djupt andetag.

- Hur vet man att man är kär? frågar han sen.

Ove stelnar till och vänder sig sedan långsamt mot Lukas.

- Trubbel i paradiset? frågar han.

Lukas skakar på huvudet. Sen nickar han. För visst är det trubbel som han har hittat sig själv i.

- Hon säger att hon är kär i mig, men jag vet inte hur det känns. Så jag vet inte om jag är kär, säger han.

Ove nickar förstående.

- Det är en svår fråga, säger han.

Ove sätter sig i sin fåtölj och pekar åt Lukas att sätta sig i sin.

- Känslor känns på olika sätt för olika nissar förstår du. En nisse som är kär känner en värme i magen, men på en annan kanske stortån börjar klia. Det varierar väldigt kraftigt mellan alla nissar.

Lukas slänger förtvivlat upp händerna i luften.

- Så jag är alltså körd? Det finns inget sätt att ta reda på om jag är kär på eftersom jag aldrig varit det förut.

Det får Ove att skratta.

- Jag ska nog kunna hjälpa dig ändå, säger han.

Ove flätar ihop sina fingrar och lägger händerna på bordet.

- Gillar du henne? frågar han.

Lukas nickar. Han gillar alla sina vänner.

- Tycker du om att vara nära henne?

Lukas nickar igen vilket får Ove att göra samma sak.

- Och när ni pussas. Vad händer i din kropp då? frågar han.

Nu måste Lukas tänka efter. Allt gick så snabbt så han kommer inte riktigt ihåg hur det kändes. Han kände hennes läppar mot sina. Det gjorde honom varm i ansiktet eftersom han rodnade, men hände något mer?

- Jag tror att det gick en ilning genom kroppen. Som om hon var överallt liksom, säger Lukas efter en stund.

Ove ser allvarlig ut när han nickar.

- Det kan vara kärlek. Har du känt så någon mer gång?

Lukas tänker efter igen och den här gången går det snabbare.

- När hon har nuddat mig. Som när jag räcker henne ett papper eller hon ger mig en sten. Då känns det så.

Ove höjer på ögonbrynen.

- Vad för sten? frågar han.

Lukas blir kall i hela kroppen. Han borde inte ha sagt så. Nu måste han berätta om grottan och maskinen. Lukas förstår inte hur han kunde vara så dum.

- Hon eh....

Lukas blir tyst. Vad ska han säga?

Innan Lukas hinner komma på något skakar Ove på huvudet.

- Jag antar att det inte spelar någon roll. Stenar finns överallt. Poängen är att jag faktiskt tror att du är kär i henne. Det låter så åtminstone.

Lukas nickar och formligen flyger upp ur stolen. Det är bäst att han tar sig härifrån så snabbt som möjligt. Innan Ove börjar fråga om stenen igen.

På väg till lunchen kan inte Lukas låta bli att hoppa lite av glädje. Han är kär i Sarah och Sarah är kär i honom. Kan det bli bättre?

När Lukas kommer fram till de andra har de redan börjat äta. Sarah ser inte på honom utan fokuserar på sin mat. Det struntar Lukas i. Han går helt enkelt fram till Sarah och sätter sig på stolen bredvid. I skydd under bordet tar han hennes hand och trycker den. Försöker att via det tala om för henne att allt är bra.

Det verkar som om hon förstår det också. Sarah vänder upp huvudet mot honom och ler. Hon ser så glad och vacker ut att Lukas inte kan hjälpa att han ger henne en snabb puss på kinden.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 24 december 2016 05:29

Så fort de alla är på plats i släden lyfter renarna. De vill inte vara kvar en sekund längre än nödvändigt. Genast blir släden och renarna så stora som de normalt är. Det gör att Sarah kan glida ur Lukas famn och sätta sig brevid honom. Nu finns det ...

Av Therese - 23 december 2016 05:51

Bjällrorna kommer närmare och snart kan de se släden genom trädtopparna.- Här nere! Här! skriker Sarah.Nisse och Lukas stämmer in i Sarah rop. Snart ser de hur släden kommer närmare marken. Den som kör har hört dem.- Det här är perfekt. Han kommer ti...

Av Therese - 22 december 2016 06:10

Nisse slår upp ögonen. Det han ser är Sarahs ansikte och bakom henne trädens gröna löv. Nisse krälar sig över marken bort från Sarah. Han är inte rädd för henne, men han är rädd för vad han kan tänkas göra mot henne. Sarah håller upp händerna.- Du ka...

Av Therese - 21 december 2016 06:07

Under ett tag sitter Lukas och Sarah med ryggen mot varandra. Lukas trycker mossa mot Tomtens sår för att stoppa blödningen. Sarah stryker Nisses hår och gråter. Hon kan inte komma sig för att göra något annat. Kroppen känns både tung och tom på samm...

Av Therese - 20 december 2016 07:25

Lukas står som förstenad en stund. Han tar in hela bilden som han har framför sig. Nisse i en hög på marken. Tomten medvetslös och blödande och Sarah. Sarah sitter mellan de båda och ser vilsen ut. Som om hon inte vet vem hon ska ta hand om först.Luk...

Presentation


Här samlar jag (och ibland även min äldsta dotter) våra tankar på det som intresserar oss. Alltså naglar och skrivandet! Detta är även den platsen där jag varje år kommer att lägga upp mina barns julkalender i form av sagor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards