Direktlänk till inlägg 15 december 2015

15 december

Av Therese - 15 december 2015 08:57

Det blir en minst sagt intensiv vecka. Lukas och Sarah håller hårt på schemat. Varje vaken minut utnyttjas. De gör till och med läxor samtidigt som de äter. Efter sex dagar har de en uppgift klar.

- Ska vi sluta med läxorna tidigt och gå till grottan? frågar Sarah.

Lukas skakar på huvudet fast att han egentligen tvekar. De är så nära att få maskinen klar nu. Han skulle ägna varje sekund åt maskinen om det gick.

- Är du säker?

Lukas skakar på huvudet. Han är inte säker.

- Vi har en uppgift kvar. Låt oss göra den så kan vi gå sen, säger han.

Sarah nickar.

- Okej, säger hon.

Hon ligger på mage på golvet med en hög papper framför sig. De handlar om det lilla som de vet om tiden före Tomten. Innan nissarna fick jobb som just nissar. Enligt pappren var det en tid av kaos.

De arbetar under tystnad tills Sarahs klocka ringer. Det har gått två timmar. Hon smäller igen boken hon har framför sig.

- Dags att gå, säger hon,

Lukas skakar på huvudet.

- Nej, vi gör klart uppgiften först, säger han.

Det gör ont att säga det. Egentligen vill han bara till maskinen, men sitter de kvar bara lite till så är det över sen. Då kan de gå tillbaka till att vara i grottan hela tiden.

Sarah suckar.

- Vi blir aldrig klara, säger hon.

- Blir vi visst.

Lukas återvänder till sitt skrivblock. Han är på sluttampen. Det tar säkert inte mer än en halvtimme för honom att bli helt klar.

Det tar en timme. Sen är både Lukas och Sarah klara.

- Visst är det skönt? frågar Lukas.

Sarah rycker på axlarna. Hon stampar lite på platsen där hon står.

- Kan vi gå nu? frågar hon.

Lukas nickar. Nu kan de gå.

Precis som vanligt kan de smyga ut ganska enkelt. Så fort de är utanför verkstaden börjar de att springa mot grottan. De är där på nästan ingen tid alls.

- Nu börjar vi jobba, säger Lukas när de kommer ner i den.

Han går raka vägen fram till maskinen och öppnar den. Han säger inte ett ord på en bra stund utan nöjer sig med att skruva på maskinen under tystnad. Lagom tills Sarahs klocka ringer om att de måste återvända till verkstaden tar han ett steg tillbaka.

- Sådär, säger han.

- Sådär vadå?

Lukas vänder sig mot Sarah och ler.

- Jag tror att den är klar, säger han.

Sarah fnyser.

- Det där har du sagt så många gånger så det tror jag på när jag ser det. Förra gången du sa det krossades nästan mitt huvud av en projektil av dockor.

Lukas nickar lite fundersamt. Sarah har rätt. Han har sagt det många gånger, men den här gången tror han på det.

- Då får vi testa den så att du tror mig, säger han.

Sarah tar genast skydd bakom en sten och Lukas kan inte låta bli att skratta åt henne. Sen sätter han på maskinen. När den börjar att vibrera tar han ett steg bakåt. Han hinner tänka att Sarah kanske hade rätt och den inte är klar innan den första dockan försiktigt glider ut ur maskinen. Den följs direkt av en ny som glider ut precis lika försiktigt. Snart har de en hel liten hög med dockor framför maskinen. Sarah kommer fram från bakom stenen.

- Den fungerar verkligen, säger hon.

Lukas nickar. Han kan knappt tro på det själv, men den fungerar.

Sarah börjar dansa runt i grottan under glädjetjut. Efter en särskilt våldsam piruett kommer hon fram till Lukas och ger honom en stor puss på kinden.

Lukas tänker överhuvudtaget inte. Han tar bara tag i Sarahs huvud, för det mot sig och ger henne en smackande puss rakt på munnen. Sekunden efter börjar han att tänka igen och jisses vad han tänker! Varför gjorde han sådär? Vad kommer Sarah att säga nu? Tusen tankar flyger genom huvudet. Lukas rodnar och tar några steg bakåt. Sarah rodnar hon också, men istället för att backa kommer hon närmare Lukas.

- Jag hade inget emot det där, säger hon.

Lukas klarar inte av att titta på henne. Nu kommer hon snart att börja skrika åt honom. Säga att han är dum och elak som handlar så ogenomtänkt.

Sarah är nu framme så att hon står tätt mot Lukas. Han kan känna lukten av hennes andedräkt. Sen känner han smaken av hennes läppar när hon ger honom en puss tillbaka.

Som på en signal tar både Sarah och Lukas ett steg bakåt. Lukas känner hettan i ansiktet och förstår att han måste vara högröd. Han ser sig om i grottan samtidigt som han funderar över vad han ska säga.

- Det där var oväntat.

Lukas stampar med foten i marken över sin egen dumhet. Han borde kommit på något bättre att säga.

- Inte för mig, säger Sarah.

Lukas vänder då blicken mot Sarah. Han hade inte en aning.

Som om Sarah förstår hans tysta undran fortsätter hon att förklara.

- Jag har varit kär i dig sen mitten av januari. Det var därför det blev så jobbigt när alla pratade om hur vi var ett par för en vecka sen. Jag ville så gärna att det skulle vara sant.

Lukas känner efter i kroppen. Är han kär i Sarah och har han i så fall varit det ett tag? Lukas vet inte. Han har aldrig varit kär förut. Kan man vara kär utan att veta om att man är det?

Eftersom han inte är säker vänder han sig mot maskinen.

- Då är det dags att smuggla tillbaka den här till verkstaden, säger han.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 24 december 2016 05:29

Så fort de alla är på plats i släden lyfter renarna. De vill inte vara kvar en sekund längre än nödvändigt. Genast blir släden och renarna så stora som de normalt är. Det gör att Sarah kan glida ur Lukas famn och sätta sig brevid honom. Nu finns det ...

Av Therese - 23 december 2016 05:51

Bjällrorna kommer närmare och snart kan de se släden genom trädtopparna.- Här nere! Här! skriker Sarah.Nisse och Lukas stämmer in i Sarah rop. Snart ser de hur släden kommer närmare marken. Den som kör har hört dem.- Det här är perfekt. Han kommer ti...

Av Therese - 22 december 2016 06:10

Nisse slår upp ögonen. Det han ser är Sarahs ansikte och bakom henne trädens gröna löv. Nisse krälar sig över marken bort från Sarah. Han är inte rädd för henne, men han är rädd för vad han kan tänkas göra mot henne. Sarah håller upp händerna.- Du ka...

Av Therese - 21 december 2016 06:07

Under ett tag sitter Lukas och Sarah med ryggen mot varandra. Lukas trycker mossa mot Tomtens sår för att stoppa blödningen. Sarah stryker Nisses hår och gråter. Hon kan inte komma sig för att göra något annat. Kroppen känns både tung och tom på samm...

Av Therese - 20 december 2016 07:25

Lukas står som förstenad en stund. Han tar in hela bilden som han har framför sig. Nisse i en hög på marken. Tomten medvetslös och blödande och Sarah. Sarah sitter mellan de båda och ser vilsen ut. Som om hon inte vet vem hon ska ta hand om först.Luk...

Presentation


Här samlar jag (och ibland även min äldsta dotter) våra tankar på det som intresserar oss. Alltså naglar och skrivandet! Detta är även den platsen där jag varje år kommer att lägga upp mina barns julkalender i form av sagor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards