Direktlänk till inlägg 29 januari 2014

Världens stiligaste kanin

Av Therese - 29 januari 2014 18:00

Herrn är det väldigt anonyma namnet på en otroligt glad kanin. Han bor på Lövgatan tillsammans med tvillingarna Anna och Sanna. Sen bor tvillingarnas föräldrar där också så klart, men de märker Herrn inte av så mycket. Idag tänker jag berätta för dig om den gången som Herrn fick en makeover som han aldrig kommer att glömma.

Herrn får ofta makeovers av tvillingarna och i vanliga fall tycker han att det är väldigt rolig. Han får en chans att prova alla dockornas kläder framför en liten spegel. Det är väldigt kul när man i vanliga fall sitter i en bur och glor hela dagen eftersom tvillingarna är i skolan. Den dagen som jag ska berätta om var en lördag. Så tvillingarna var hemma. Med varsitt stort leende på läpparna kommer de springande och sätter sig bredvid Herrns bur.

-        Vill du ha en makeover idag? frågar tvillingarna i kör.

Herrn lyser upp och hoppar fram till gallret. Eftersom han inte kan prata på ett sätt som Anna och Sanna förstår nickar han så snabbt han kan. Tvillingarna ser på varandra och skrattar åt sin lite tokiga kanin. Sen öppnar de buren.

Herrn, som är glad över att få komma ut en stund och prova lite dockkläder, hoppar genast ut. Amma lyfter upp honom och de springer in på rummet. Herrn anar ingenting eftersom han inte ser saxen som Sanna gömmer bakom ryggen. Han förstår däremot att något är fel när de kommer in på rummet.

-        Det är värst vad långhårig du har blivit Herrn, säger Sanna.

Sen håller hon fram saxen.

-        Vi kanske skulle klippa till pälsen. Bara lite förstås. Lite i luggen så att du ser bättre, säger Anna.

Herrn tycker inte alls att det är någon bra ide. Han råkar gilla sin långa lugg, men vad hjälper det när han inte kan säga det till tvillingarna på något sätt? Att skaka på huvudet hjälper nämligen inte alls. Anna håller fast Herrn så att han inte ska försöka springa därifrån och Sanna börjar klippa. Inte bara luggen utan överallt! Hon tycker att det är så roligt att hon inte vill sluta förens Herrns hela päls är klippt. Då släpper Anna honom.

Chockad över tvillingarnas tilltag hoppar han fram till en spegel och ångrar sig genast. Han är ju helt naken!

-        Det blev lite kort, erkänner Sanna.

-        Fast det ska vi nog ordna, säger Anna och springer ut till badrummet.

När hon kommer tillbaka håller hon en flaska i handen.

Herrn bryr sig överhuvudtaget inte om vad som finns i flaskan. Efter klippningen litar han inte alls på tvillingarna utan rusar iväg och gömmer sig under sängen.

-        Men var inte fånig nu! Det är färg. Bara lite färg att lägga i pälsen så att den ser lång och fin ut, säger Anna.

-        Vad smart! Vilken färg är det? frågar Sanna.

-        Vi hade bara rosa, men jag tänkte att det går ändå. Han är ju så fin i dockornas rosa spetsklänning, svarar Anna.

Herrn sticker fram huvudet från under sängen. Han vill ta sig en närmare titt på flaskan, men det går inte så bra. Sanna tar nämligen snabbt tag i honom och drar fram hela han. Anna slänger en filt över spegeln och så sätter de fart. Herrn hinner undra över varför filten måste ligga över spegeln, men inte så mycket mer än så. Istället måste han rycka till när den kalla färgen spraymålas på hans hud. Han måste också försöka rymma från de röda hängselbyxorna med den gröna t-tröjan. För att inte tala om att han dessutom måste försöka slippa de blå skorna!

När tvillingarna äntligen är klara är Herrn helt slut. Han gäspar och önskar att det var måndag idag så att tvillingarna hade varit i skolan. Fast det är det ju inte. Det är lördag och Herrn har precis fått sitt livs jobbigaste makeover.

-        Det är dags för avtäckning! Herrn, du får ställa dig framför spegeln, säger Anna.

Hon ställer sig bredvid spegeln med handen på filten.

Egentligen vill nog inte Herrn veta hur han ser ut nu, men han känner ändå att han måste. Om någon skrattar åt honom kan det ju vara bra att veta varför. Så han ställer sig framför spegeln och Anna drar bort filten. Det Herrn får se kan bara beskrivas på ett sätt. Världens stiligaste kanin!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 24 december 2016 05:29

Så fort de alla är på plats i släden lyfter renarna. De vill inte vara kvar en sekund längre än nödvändigt. Genast blir släden och renarna så stora som de normalt är. Det gör att Sarah kan glida ur Lukas famn och sätta sig brevid honom. Nu finns det ...

Av Therese - 23 december 2016 05:51

Bjällrorna kommer närmare och snart kan de se släden genom trädtopparna.- Här nere! Här! skriker Sarah.Nisse och Lukas stämmer in i Sarah rop. Snart ser de hur släden kommer närmare marken. Den som kör har hört dem.- Det här är perfekt. Han kommer ti...

Av Therese - 22 december 2016 06:10

Nisse slår upp ögonen. Det han ser är Sarahs ansikte och bakom henne trädens gröna löv. Nisse krälar sig över marken bort från Sarah. Han är inte rädd för henne, men han är rädd för vad han kan tänkas göra mot henne. Sarah håller upp händerna.- Du ka...

Av Therese - 21 december 2016 06:07

Under ett tag sitter Lukas och Sarah med ryggen mot varandra. Lukas trycker mossa mot Tomtens sår för att stoppa blödningen. Sarah stryker Nisses hår och gråter. Hon kan inte komma sig för att göra något annat. Kroppen känns både tung och tom på samm...

Av Therese - 20 december 2016 07:25

Lukas står som förstenad en stund. Han tar in hela bilden som han har framför sig. Nisse i en hög på marken. Tomten medvetslös och blödande och Sarah. Sarah sitter mellan de båda och ser vilsen ut. Som om hon inte vet vem hon ska ta hand om först.Luk...

Presentation


Här samlar jag (och ibland även min äldsta dotter) våra tankar på det som intresserar oss. Alltså naglar och skrivandet! Detta är även den platsen där jag varje år kommer att lägga upp mina barns julkalender i form av sagor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards